MANDAL: Politiet har nå frigitt navnet på de fire savnede ettersom de pårørende er orientert. Kameratene bor alle i Århus-distriktet og vanker i to forskjellige menigheter i byen.

Politiet sier fredag formiddag at håpet er ute når det gjelder å finne overlevende etter ulykken.

— Vi har bestemt oss for å gjennomføre et overflatesøk med båter i nær relasjon til ulykkesstedet. Det er en enkel og grei ting å få til. Vi får hjelp av litt lokale krefter, og så har vi politibåter til rådighet, sier Bjart Gabrielsen, politistasjonssjef i Mandal.

Ifølge politiet står de klar til å ta imot familiene til de savnede danskene om de ønsker å komme til Mandal for å bli orientert om ulykken og den omfattende redningsaksjonen.

— Det kan også være at vi reiser ned til dem og informerer. Vi får vente og se hva som besluttes, forteller Bjart Gabrielsen til db.no .

Kenneth Bjerregaard Kristensen fra Århus er bekjent av de seks danskene, og sier til stiften.dk at han er dypt rørt over hendelsen. Han sier at mennene skal ha blitt liggende ved båten i tre timer før de bestemte seg for å svømme mot land.

— Det, vi har hørt, er, at de blev sammen i vandet, da båden var kæntret. De skulle have trådt vande i op mod tre timer, inden de besluttede sig for at svømme mod land. Det var på vej mod land, at de kom fra hinanden, og de to, som nu er i sikkerhed, mistede de andre af syne, forteller Kenneth Bjerregaard Kristensen.

Klokken 16.21 onsdag ettermiddag skal politiet ha fått melding om en drivende båt på utsiden av Skjernøy. Dette var etter all sannsynlighet de forliste danskenes båt. Hovedredningssentralen avblåste imidlertid søket etter to timer.

— Vi fant en fiskekasse og en fjellstøvel som vi tok ombord i redningsskøyta, sa skipperen ombord på "Hvaler" til fvn.no i går.