Kristiansand: Under en pressekonferanse på Høyres Hus fredag formiddag presenterte partiet Arvid Grundekjøn (55) som ny ordførerkandidat før kommunevalget neste høst. Per Sigurd Sørensen kunngjorde tidligere i år at han ikke tar gjenvalg som ordfører og velger å gå tilbake bankjobben når fireårsperioden er over.

Grundekjøn er klar på hva han ønsker å oppnå dersom han blir valgt til ordfører i Kristiansand.

— Jeg ønsker å skape en spennende by fremover. En by det skal oppleves som godt å bo i. Jeg er også opptatt av at det må være et samspill mellom kultur og næringsliv, sier Arvid Grundekjøn til fvn.no.

Grundekjøn er opprinnelig fra Kristiansand og er en erfaren næringslivsmann. Han har for tiden 18 styreverv, blant annet som styreleder i Sparebanken Pluss.

Inntil i sommer var han styreleder i Statkraft, men ble erstattet av Trond Giske etter å ha uttrykt seg kritisk om regjeringens eierskapspolitikk.

I 2009 ble han kåret til Årets Styreleder av BoardNews i samarbeid med PriceWaterhouseCoopers.

Grundekjøn har de siste årene bodd i Oslo. I 2009 kjøpte han et hus i Randesund og nå flytter han tilbake til Kristiansand for å kjempe om å bli ordfører.

Lund nummer to

Hans Otto Lund blir Høyres andrekandidat i Kristiansand. Lund har selv signalisert et sterkt ønske om å bli Høyres ordførerkandidat, men nå instilles han som nummer to på valglisten av nominasjonskomiteen.

LES OGSÅ: LEDER - Høyre uten kronprins

Lys og lykt

Høyre har lett med lys og lykt etter Sørensens arvtager. Tidligere helse- og næringsminister Ansgar Gabrielsen (55) var i august ønsket som Kristiansand Høyres ordførerkandidat, men takket etter en kort tenkepause nei.

– Det var ikke i min villeste fantasi at Kristiansand Høyre ville ha en hummerfisker fra Spangereid som ordfører, sa Gabrielsen den gang.