KRISTIANSAND: Det melder Strømmestiftelse på sin nettside .

Stiiftelsen har vært i kontakt med Tran i formiddag via SMS. Hun som melder tilbake at alle er i god behold. Teamet har gjemt seg på et hemmelig sted og føler seg trygge akuratt nå, men at dette kan endre seg utover dagen.

Kieu Tran er sammen med Therese Jebsen og TV2 i Saigon for å overreke Rafto prisen til fjorårets vinner, den Vietnamesiske buddistmunken Thik Quang Do.

— Vi ble tatt med til politistasjonen. På det meste var det 12 stykker rundt bordet der vi satt i avhør – halvparten i uniform, mens resten i sivil, forteller Jebsen til TV2Nettavisen .

— Vi blir skygget av politiet hele tiden. Akkurat nå har vi klart å riste dem av oss for en liten stund, forteller TV 2s reporter Tom Rune Orset. til Nettavisen.

Do sitter i husarrest og har tilbrakt til sammen 25 år i Vietnamesisk fangenskap. Han har fått Raftoprisen for sin innsats mot undertrykking av buddhister i Vietnam.

Jebsen og TV 2-teamet måtte skrive under på en erklæring om at de ikke skulle oppsøke Quang igjen.

— Dette er et klart brudd på menneskerettighetene. Folk her har ingen ytringsfrihet på grunn av det kommunistiske diktaturet som styrer, sier Jebsen til Nettavisen.