KRISTIANSAND/ FREDRIKSHAVN — Jeg snakket med beredskapsvakta for noen minutter siden. Han har snakket med kapteinen som ikke tror det blir bedre før midnatt, opplyser Odd Grønberg, makedssjef ved Color Line.

Ferga skulle gå klokka 13.45 fra Hirtshals. I verste fall har de 1700 passasjerene ventet i over ti timer før de kommer om bord. Men om de får legge til kai ved midnatt er også usikkert. I verste fall må ferga vende snuten tilbake til Kristiansand, uten de 1700 værfaste passasjerene.

— Ja, i verste fall må vi kjøre opp igjen. Men den meldinga kapteinen har fått går på at det vil bli bedre rundt midnatt. Da kan vi forhåpentligvis smette inn til kai, sier Grønberg.

Hotellproblemer

Color Line får store problemer dersom de ikke får passasjerene om bord i natt.

— Det er en stor utfordring å innkvartere 1700 mennesker. Derfor gjør vi alt vi kan for å vente, fortsetter Grønberg.

Grunnen til at de ikke allerede har innkvartert folk på hoteller er fordi de mener de fleste har et sterkt ønske om å komme hjem tidligst mulig.

Frustrerte passasjerer sitter på terminalen og ser bare lyset på ferga lenger ute. Men selv om de nå har ventet i nærmere ni timer på ferga får ingen mat av Color Line.

— Problemet er at vi ikke klarer å bespise 1700 mennesker. Vi må i tilfelle sende dem ut. Men problemet er at vi må vente litt og litt hele tiden for å se om ferga kan legge til kai. Så vi kan ikke sende dem bort, sier Grønberg.

Kaotisk på terminalen

Nettjournalist Jon Anders Møllen beskriver situasjonen på terminalbygger som kaotisk.

— Det er mye folk her. Mye frustrasjon. Spesielt barnefamilier har problemer her. Ellers er frustrasjonen stor over dårlig informasjon.

Passasjerene har fått informasjon om at klokka 22.00 vil styre ta en avgjørelse på om alle skal innkvarteres på hotell. Når Mollen får opplyst at de kanskje må vente til midnatt kommer en frustrert latter.

— Ha ha. Huff, det er gyselig. Ja, ja. Vi får bare ta det derfra.