KRISTIANSAND: I morgentimene 12. mai i år kjørte en bil med for høy last gjennom tunnelen som fører ut på E 39. Bilen ødela alle lysarmaturene som hang i taket og det oppstod store trafikale problemer.

LES OGSÅ: Tunnelbelysningen ødelagt

Skilt om mørk tunnel har møtt bilistene, men fortsatt uteblir lyset i taket. Nå går det mot en løsning.

Må fjernes

– Belysningen er gått i stykker. Alt må demonteres og fjernes før ny belysning monteres, sier distriktssjef ved Statens vegvesen i Vest-Agder, Johan Mjaaland, til fvn.no.

Statens vegvesen vet ikke hvem synderen er. Dermed havner regninga, som ikke er helt lav, i en såkalt «forsikringspool». På grunn av omfanget på arbeidet måtte oppdraget ut på anbud.

– Anbudet er på cirka én million kroner, sier Mjaaland.

Starter i desember

– Anbud er kommet inn og vedståelsesfristen (tiden tilbyderen er bundet av budet sitt, red. anm.) er 30. november. Når den fristen er passert, så kan arbeidet starte, sier distriktssjefen.

Det laveste av de fire anbudene som er kommet inn er på 637.000 kroner. I tillegg kommer en del arbeid som ikke er med i anbudet.

– Arbeidet kommer i gang i desember, så sant ikke formaliteter med anskaffelsen eller kontrakt forsinker prosessen, sier Mjaaland.

Etter planen skal tunnelen ikke bli stengt på dagtid som følge av arbeidet.