KRISTIANSAND: — Vi har pågrepet en person, og han har erkjent de faktiske forhold, sier etterforskningsleder Dag Tallaksen ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Politiet fant frem til mannen torsdag, og klokken 12.30 ble han pågrepet. Tallaksen ønsker ikke å si noe om omstendighetene rundt pågripelsen, utover at det var resultater av etterforskningen som førte frem til personen.

- Hvorfor tente han på?

— Det kan jeg ikke si noe om foreløpig, sier Tallaksen.

Kristiansanderen er siktet for ildspåsettelse.

Fremstilles for varetekt fredag

Jourhavende ved Agder politidistrikt, Nils Anders Grønås sier til fvn.no torsdag kveld at mannen er tidligere straffedømt.

— Ja, han er tidligere dømt, men vi ønsker ikke å si hva han er straffet for, sier Grønås.

- Har han gjort noe tilsvarende?

— Jeg ønsker som sagt ikke å kommentere hva han er dømt for, gjentar Grønås.

Jourhavende kan heller ikke si noe om hvor streng straff mannen kan vente seg.

— Det vil være avhengig av blant annet alvorlighetsgrad på ugjerningen, og vedkommendes alder, men det jeg kan si er at det er en alvorlig sak han har innrømmet å stå bak, sier Grønås.

Torsdag kveld og natt sitter den pågrepne på politihuset i Kvadraturen. Mannen fremstilles for varetektsfengsling fredag.

Gjorde tekniske undersøkelser

Politiet har i dag foretatt kriminaltekniske undersøkelser på brannstedet. På bakgrunn av disse undersøkelsene ble det klart at brannen var påsatt.

— Det er gjort funn på åstedet som viser at brannen har startet utvendig, ved barnehagens inngangsparti. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på hva slags funn det dreier seg om, sa Tallaksen torsdag morgen.

Tallaksen opplyste samtidig at politiet utelukker at brannen kan ha oppstått på grunn av elektrisk feil, eller selvantennelse.

Politiet har torsdag gjennomført flere avhør av vitner. Det er uklart om det er vitneforklaringene som førte til pågripelsen.

Brannen ble meldt til brannvesenet klokken 23.32 tirsdag. Kort tid etter var barnehagen overtent.

Sist helg brant det i fem forskjellige barnehager i drammensområdet. Agder-politiet har vært i kontakt med politiet i Drammen, men foreløpig er det ingen grunn til å tro at det er noen sammenheng.

Les også:

Barnehage totalskadet i brann

Måtte være hjemme fra barnehagen

Går brannvakt ved Kuholmen barnehage

TOTALSKADET: Kongsgård barnehage ble totalskadet i brannen tirsdag kveld. Foto: Kjartan Bjelland.