KRISTIANSAND: Flere ganger kjørte mannen i narkotikapåvirket tilstand, og han ble i tillegg siktet for flere andre straffbare forhold.

Overfor politiet la mannen kortene på bordet, og tilstod totalt 16 forskjellige forhold. I Kristiansand tingrett er mannen dømt til å sone totalt ett år og fire måneder — noe som blir mannens 24. dom.

Fra juni i fjor til januar i år lånte mannen bort og skjulte et stjålet bankkort, kjørte flere ganger ruset på narkotika, kjørte uten gyldig førerkort, bar kniver på offentlig sted og oppbevarte en stjålet PC. Mannen var også tiltalt for flere andre forhold.

Ved to anledninger stjal mannen også fra personalrommet ved Rica hotell i Kirkegaten 3 i Grimstad. Ved en anledning ble en veske med verdier for cirka 800 kroner stjålet, og ved en annen anledning ble bilnøkler, mobiltelefon, pass og kontanter stjålet fra en ansatt.

I juli tok 43-åringen seg dessuten inn i en garasje i Grimstad ved å klippe over en hengelås. Han tok da med seg en Honda ATV og en Yamaha Crosser. Overfor politiet tilstod mannen forholdene, og oppfylte samtidig kravene for å få avgjort saken som en tilståelsessak.

I dommen fra Kristiansand tingrett heter det at "antall tidligere domfellelser sammenholdt med to nye tilfeller, tilsier at siktede totalt mangler respekt for sentrale bestemmelser og hensyn til trafikksikkerheten".

Påtalemyndigheten la ned påstand om fengsel i ett år og fire måneder, noe dommeren mente var en rimelig straff.