Vågsbygd: — Ransofferet har forklart at raneren var forholdsvis liten av vekst, cirka 165 centimeter høy. Han snakker kristiansandsdialekt. Han hadde mørke klær på seg og en mørk finlandshette. På et tidspunkt tok han av seg hetta, men det kvinnelige ransofferet på 18 år turde ikke se raneren inn i øynene og ansiktet, forteller overbetjent Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon til fvn.no.

Les også: Væpnet ran av Joker

Ransofferet stengte butikken klokka 22. Hun ryddet og vasket før hun etter en tid forlot lokalet.

— På utsiden står raneren med en pistollignende gjenstad. Hun blir truet til å åpne butikkdøra, og deretter safen. Etterpå tar raneren med seg offeret på spaserturen mot Fiskå skole og Vågsbygd Senter. Etter at han stikker fra, klarer hun å varsle politiet, forteller Strømsvåg.

Politiet er svært interessert i tips fra publikum.

– All informasjon kan være av betydning. Vi vet at raneren har oppholdt seg utenfor butikken i lang tid før ranet skjedde. Her kan han ha blitt observert. Kunder som var i butikken før den stengte bør også melde seg, sier Strømsvåg.

Ranet for tredje gang

Første gang Jokerbutikken i Vågsbygdveien ble ranet var 10. desember 2005. Da var det en 20 år gammel gutt fra Vågsbygd som stod bak ranet. Han kom inn i butikken på kveldstid og brukte kniv da han fikk med seg 7.500 kroner. Ranet ble kort tid etter oppklart.

Den sammen mannen stod også bak det andre ranet som skjedde 17. september i fjor. Da var også en kamerat med på forbrytelsen. En snau time senere ble de to pågrepet på Mosby. Ransutbyttet var 7.500 kroner. Det ble brukt hagle under ranet.

Natt til i går ble altså butikken ranet for tredje gang. Denne gang av en bevæpnet og maskert raner.

Så langt er ingen pågrepet i saken.