KRISTIANSAND: 600 sjøfolk kan bli tatt ut i streik fra midnatt dersom Rederiforbundet og de tre arbeidstakerorganisasjonene ikke kommer til enighet om det såkalte utenriksoppgjøret. 40 fartøy kan bli berørt av streiken, blant dem danskeferjene Superspeed 1 og 2. — Vi er blant dem som blir tatt ut hvis det blir streik. Vi har folk som følger meklingen tett, men foreløpig kan vi ikke gjøre annet enn å avvente resultatet, sier linjedirektør Odd Grønberg i Color Line til fvn.no.

Forhandlingene brøt sammen etter at Rederiforbundet tilbød null kroner i mellomoppgjøret i oktober. Klokken 10 i dag møttes partene til mekling. Meklingen ledes av meklingsmann Anne Cathrine Frøstrup og fristen for å bli enige går ut ved midnatt.

Like etter midnatt var partene ennå ikke kommet til enighet. Meklingen fortsetter dermed på overtid utover natten.

- Vi fortsetter meklingen og håper på å komme til enighet, sier meklingsmann Frøstrup til fvn.no klokken 00.20.

En streik kan føre til at Color Line må kansellere avgangen fra Kristiansand til Hirtshals klokken 8 onsdag morgen.

— Vi vet ikke hvor mange av våre folk som blir tatt ut, og om det vil føre til at vi må legge til. Men hvis det blir streik er det veldig sannsynlig at vi må kansellere. Passasjerene vil da bli informert på samme måte som ved en vanlig kansellering, sier Grønberg.

Av de 600 som kan bli tatt ut i streik i første omgang er 400 organisert i Sjømannsforbundet, 140 i Sjøoffisersforbundet og resten i Maskinistforbundet, skriver frifagbevegelse.no.