KRISTIANSAND: En uke før Kristine Madeleine Åteigen skulle på drømmeferie i Thailand, bestemte hun seg for å forlenge hårmanken med extensions. Hun kjøpte en hårforlengelsespakke fra Kristian IVs kiosk til 1265 kroner. Det viste seg å være en dum investering.

Se video— De sa at det var hundre prosent ekte hår, men de anbefalte ikke å rette det og ikke farge det. Det skal man kunne gjøre med ekte hår, sier den skamferte 19åringen.

På pakken av merket Sleek står det også "100% Human Hair", men etter ett saltvannsbad viste det seg å være noe veldig galt.

  • Når jeg kom opp av vannet var det rett og slett bare en stor dread. Da jeg skulle prøve å få det ut igjen fikk jeg ikke ut strikken en gang og måtte klippe den ut.

Barbere bakhodet

Kristine Madeleine er frisørlærling og er nå i praksis hos Carmasi Salong i Kristiansand. Frisørene der har flere timer prøvd å få orden på det ødelagte håret.

  • Vi skal forsette å greie og greie, men det er stor sjanse for at vi må ta i bruk maskinen, forteller Åteigen.

  • Det er det en jente frykter mest. Jeg har jo hatt langt hår, så det er veldig trist.

Nina Johannesen er en av frisørene som har prøvd å rette ut de enorme flokene i håret. Hun sier det ikke er tvil om at dette er falskt hår.

  • Det kan ikke sammenlignes med ekte hår en gang. Det ser veldig fint ut med en gang du har satt det på, men det skal jo ikke bli sånn. Med ekte hår skal du kunne farge det og rette det. Og du skal hvertfall kunne bade i saltvann.

- Ring politiet

Da Kristine Madeleine var oppe i Kristian 4.s Kiosk for å konfrontere dem med det ødelagte håret var det lite hjelp å få.

  • De ville ikke ta det tilbake og sa det var mitt problem. Jeg fikk bare ringe politiet!

fvn.no ble med 19åringen opp til kiosken før å høre hvordan de kunne fortsette å selge dette som ekte hår.

— Når du ser hvordan det går med dette håret her, vil dere da fortsette å selge dette med god samvittighet? spør Kristine Madeleine.

  • Selvfølgelig vil vi fortsette å selge det, svarer butikkarbeideren.

Kristian 4.s Kiosk går allikevel med på å sende pakningen tilbake til innkjøperen i Oslo, og be dem teste om det er ekte hår.

  • Hvis de sier at det ikke er ekte hår vil vi slutte å selge det.

Åteigen håper nå at saken ordner seg og at kiosken slutter å selge produktet.

— Nå håper jeg hvertfall at de holder det de lover og faktisk får en orden på det her. Jeg vil ikke at det her skal skje med flere jenter.