SØGNE: Ulykken inntraff på E 39 et par kilometer vest for Tangvall, på strekningen mellom Lunde og Lohnelier klokken 06.25 tirsdag morgen. Totalt fire personer satt i de tre kjøretøyene som var involvert.

Se web-tv fra ulykkesstedet 28-åring omkom

— Vi kjenner foreløpig ikke hendelsesforløpet, men vi kan bekrefte at én person, føreren av en VW Transporter, er omkommet. De tre andre involverte har lettere skader, sier politiets innsatsleder på stedet, Olav Rokseth, til fvn.no.

Ved 14-tiden opplyser lensmann Jan Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor at det var 28 år gamle Dan Steve Jensen som omkom. Jensen var bosatt i Flekkefjord.

— Vi vil nå avhøre vitner for å få mer klarhet i hendelsesforløpet. I den forbindelse ønsker vi å etterlyse en liten rød bil med kvinnelig fører, som kan ha vært vitne til ulykken, sier Thorsen til fvn.no.

Ulykkesårsaken uklar

Ulykkesstedet ble tirsdag undersøkt av kriminalteknikere fra politiet. Det er fremdeles uklart hva som forårsaket kollisjonen.

— Vi kan ikke konkludere med noe foreløpig, sier Thorsen.

Ifølge operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Neset, skal de to personbilene, en Volvo og en VW Transporter, ha kommet kjørende fra vest, mens tankbilen kom kjørende fra øst da ulykken inntraff ved Kjelland på E 39 tirsdag morgen. Tankbilen kolliderte front mot front med VW-varebilen.

En annen personbil, en Volvo, var også involvert i ulykken. Den venstre siden på denne bilen ble skrelt opp, men de to som satt i Volvoen skal ha kommet fra ulykken med lettere skader.

(MMS-Foto: Tore-André Baardsen)Etsende lut skal ha lekket ut av tankbilen i mindre mengder etter ulykken, men lekkasjen ble etter kort tid stanset.

Trafikken blir omdirigert

Trafikken ble tirsdag store deler av tirsdagen omdirigert via "gamle E 18" mellom Lohnelier og Lunde. Flere lastebiler ble stående bom fast på E 39 etter at veien ble stengt for trafikk ved ulykkesstedet.

Ifølge politiet vil det ta tid før E 39 ved Kjelland i Søgne kan åpnes for normal ferdsel.

Klokken 14.30 var veien fremdeles stengt.

Veien åpnes

Klokken 16.30 var veien fremdeles stengt.

— Vi regner med at den vil bli åpnet igjen klokken 18.00, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bjarne Bakken, til fvn.no.

SKRELT OPP: Volvoen fikk venstre side flerret opp. (Foto: Irene Svozilik)