KRISTIANSAND/OSLO: Loggen på kristiansanderen Atle Høgelis mobil viser at samtalen med kundebehandleren varte i ett minutt og 32 sekunder. Mot slutten av samtalen hevder 34-åringen at operatøren leste opp «Lommemannens» telefonnummer.

1881 oppga telefonnummer til «Lommemannen»

— Det er jo 1881 sin oppgave å fremskaffe opplysninger, men vi vil konfrontere høyeste hold i 1881 torsdag morgen, sier advokat Tor Erling Staff til fvn.no.

Staff, som er den siktede 55 år gamle mannens forsvarer, er ikke i tvil om at hans klient navn bevisst er lekket ut, og at det er vanskelig å bebreide 1881. Åpenbar lekkasje

  • Det er jo kilden som har forgått seg. Dette er snakk om en åpenbar lekkasje fra myndighetene. Noen, antagelig kilder innen politiet, har bevisst plantet informasjon om min klients navn.

Navnet på hvem den 55 år gamle «Lommemannen» befant seg på en rekke diskusjonsfora på nett kort tid etter pågripelsen.

Staff mener politiet tipset VG, og dermed var mannens navn ute.

Sendte 14 medarbeidere

VG sendte 14 medarbeidere fra papiravisen og nettutgaven til Bergen dagen før pågripelsen, og var den eneste avisen som kunne bringe bilder fra selve pågripelsen.

— De hadde Norges største avis på slep for å vise hvor flinke de er, mener Staff.

— Staffs påstand medfører ikke riktighet. VGs tilstedeværelse var ikke initiert fra politiets side, og skjedde mot politiets viten og vilje, sier konstituert politimester i Follo-politiet, Jens Elsebutangen.

Ifølge Akershus Amtstidende ser også politiet med bekymring på at opplysninger om pågripelsen har lekket til media, og dermed også den siktede 55-åringens identitet.