ARENDAL: — Jeg ble helt paff av oppførselen hans, forteller bilist Geir Ragnar Tjemsland til fvn.no.

- Merkelig opplevelse

Den utrolige historien utspant seg ved en smal bro i Vikkilen Arendal like over klokka 16 onsdag. Like ved den smale broa møtte Tjemsland lokalbussen mellom Grimstad og Eydehavn. I bussen hadde sjåføren flere passasjerer.

— Jeg var på vei over broa, og en annen bil sto og ventet på meg. Plutselig vrengte bussjåføren seg forbi denne, kjørte ut på vegen og endte rett i fronten på meg. Jeg hadde ikke sjans til å stoppe, sier Tjemsland.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SMALT: Ifølge Tjemsland vrengte bussen seg plutselig ut fra venteområdet ved broa, og smalt rett inn i fronten hans. Foto: Ernest Boswarva. Krangel oppsto

Tjemsland innrømmer at han selv ble ganske hissig etter å ha blitt påkjørt, men synes oppførselen til sjåføren tar kaka.

— Han truet meg, rett og slett! Bilen min sto plassert slik at han ikke kom forbi, og han sa at om jeg ikke kom meg bort så ville det få alvorlige følger for meg, forteller Tjemsland.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SKADET: Geir Ragnar Tjemslands Mercedes fikk skrapet opp fronten, og Tjemsland ville gjerne skrive skademelding. Det ville ikke bussjåføren. Foto: Ernest Boswarva. Bussjåføren var ikke interessert i å skrive skademelding etter sammenstøtet. I stedet var han opptatt av å komme seg av gårde, og holde rutetiden.

— Jeg prøvde å forklare ham at det her i Norge er vanlig å skrive skademelding, men han hevdet at det ikke var nødvendig, ettersom bussen hans ikke var skadet. Jeg viste til at min bil var blitt skadet, men det var visst ikke noe å bry seg med, ifølge ham, sier Tjemsland opprørt.

Fastlåst situasjon

Slik fortsatte krangelen en stund, uten at noen av partene ville gi seg.

— Jeg sa til ham at jeg enten måtte få navnet hans, eller at jeg måtte få ta et bilde av ham slik at jeg kunne vite hvem han var til senere. Da sa han at jeg bare kunne «drite og dra», og at jeg ikke hadde noe med navnet hans å gjøre, sukker Tjemsland.

Da følte Tjemsland seg så truet at han så seg nødt til å flytte bilen.

— Da tok han bussen og stakk fra stedet, sier Tjemsland.

Operasjonsleder Asbjørn Enoksen opplyser til fvn.no at bussjåføren senere ble stoppet på Hisøya.

— Deretter ble han geleidet tilbake til rutebilstasjonen i Arendal. Politiet har beslaglagt bussjåførens førerkort, og det er opprettet en sak på forholdet. Begge parter har vært inne hos politiet og forklart seg om hendelsen, sier Enoksen.

Tatt ut av trafikk

Onsdag kveld er sjåføren midlertidig fratatt retten sin til å kjøre buss.

— Vi følger vanlige prosedyrer, og sjåføren får ikke kjøre buss for oss nå, sier administrerende direktør, Anders Roger Øynes i Nettbuss Sør, til fvn.no.

Øynes vil likevel ikke uten videre gå god for Tjemslands versjon av saken.

— Jeg vil ikke kommentere hva som skal ha skjedd her foreløpig. Sjåførens versjon er annerledes enn den Tjemsland har, sier Øynes.

- Hva har sjåføren forklart, da?

— Nå forsøker vi å finne ut av sakens faktiske hendelsesforløp, i samarbeid med politiet, sier Øynes.

Ifølge Øynes er sjåføren en erfaren mann som har vært i Nettbuss i lengre tid.

Saken er nå overlatt til politiet, og Geir Ragnar Tjemsland har fått beskjed om at han ikke behøver bekymre seg for den manglende skademeldingen.