KRISTIANSAND: Det ble full storm på landets nettaviser tirsdag, etter at ordfører Per Sigurd Sørensen ved en tabbe søndag kveld trykket på «send videre» da han hadde sett puppevideoen på Facebook.

– Vil glemme hele saken

– Det er bare noe dill. Det er ikke noen puppevideo, men noen animerte bilder. Jeg tastet feil. Det var en tabbe, og ferdig med det, sier ordfører Per Sigurd Sørensen.

Men uansett – da Norsk Telegrambyrå tirsdag ettermiddag klokken 15.50 sendte ut en nyhetssak om hvordan ordføreren i Kristiansand sendte ut puppevideo, gikk alarmen i norske redaksjoner.

Og da Sørensen i går kveld sto frem i NRK Sørlandet for å unnskylde seg, var puppevideoen allerede gått inn til de tusen hjem – via internett.

— Det var verken grovt eller støtende. Kommer dette på forsiden av Fædrelandsvennen blir jeg sjokkert. Jeg vil glemme hele saken, som den glippen det var, sier Sørensen.

Men ikke alle politikerne vil glemme det.

- Kjøper ikke forklaringen

  • Videoen er slett ikke uskyldig, når man ser hvor mye fokus det er på kropp. Mange av bildene er ikke bra i det hele tatt, sier Vidar Kleppe.

Han kontaktet redaksjonen tirsdag kveld for å ytre sine meninger.

— Nå skjønner jeg hvorfor han sliter på alle andre områder i politikken, når han bruker tida på slikt. Jeg kjøper heller ikke forklaringen med at han har tastet feil. Han har dummet seg ut for alle.

- Latterlig å ta det opp

  • Jeg kjenner godt til kolleger på Stortinget som har gjort lignende tabber. Jeg har ikke gjort det, sier stortingspolitiker Peter Gitmark (Høyre).

— Fellesnevneren er at media synes dette er morsomt, men at folk flest synes det er latterlig å omtale slikt. De fleste politikere er vanlige folk, som får alle mulige meldinger som alle andre får. Noen sletter man, noen svarer man på. Gjør man en feil, er sannsynligheten stor for at media slår det stort opp, sier Gitmark.

- Humoristisk

— Jeg velger å se humoristisk på det, sier Kristiansands varaordfører Mette Gundersen fra Arbeiderpartiet.

— Det er lett å sende feil. Jeg ser ingen kvinnepolitisk side ved denne saken, sier Gundersen.

Hva mener du? Har du gjort lignende tabber? Fortell i debatten under!