KRISTIANSAND: Politiet mener at mannen, som hadde tilhold ved Natthjemmet, kastet en flaske med brennbar væske gjennom en rute på internatet i Kongens gate.

– En person er varetektsfengslet mistenkt for brannen. Han er siktet etter mordbrannparagrafen, forteller Peter Sandell, leder ved allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon, til fvn.no.

Alvorlig sak

Politiet ser alvorlig på saken, og det er årsaken til at straffelovens paragraf 147, også kjent som mordbrannparagrafen, er tatt i bruk.

– Dette er en paragraf som forutsetter fare for liv eller ødeleggelse av fremmed eiendom. I denne saken vil det bli innhentet uttalelser fra branntekniker for å vurdere om siktelsen skal opprettholdes, sier politijurist Johan Martin Kile, til fvn.no.

Dagen etter brannen ble mannen fremstilt for varetektsfengsling, og tingretten godtok fengsling fram til 15. mai. Retten mente imidlertid at 49-åringen ikke var strafferettslig tilregnelig.

En viktig årsak for at retten godtok varetektsfengsling skal ha vært at mannen ble tatt med flere kniver. Tidligere er han dømt fem ganger for å bære kniv på offentlig sted. I august 2008 ble 49-åringen tiltalt for å ha viftet med to kniver mot to politifolk, samtidig som han sa at han ville drepe dem hvis politiet nærmet seg.

Innlagt på psykiatrisk

I etterkant av rettsmøtet er 49-åringen overført til psykiatrisk avdeling ved sykehuset på Eg.

– I krimteknikers beslagsrapport er det beskrevet funn av whitesprit og tennveske. Noe av det er funnet på rommet hans, forklarer Sandell.

Politiet mener at whitesprit ble brukt i flasken som ble kastet gjennom vinduet på Natthjemmet, mens tennvesken ble funnet på mannens rom. Flasken ble ikke kastet inn gjennom vinduet på 49-åringens eget rom.

Natthjemmet ble påført brannskader etter hendelsen, men brannen ble raskt slukket.