SONGDALEN: Det oppstod store trafikale problemer på E 39 ved Volleberg etter at en bil havnet på taket søndag kveld. Bilen ble liggende i veibanen etter utforkjøringen.

En 19 år gammel kvinne fra Bjelland var fører av bilen. Hun kom fra ulykken uten fysiske skader, ifølge politiet.

— Kvinnen kom seg ut av bilen selv, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Nysgjerrig bilfører

Bare få minutter etter at kvinnen veltet, smalt det igjen. En bilfører var for nysgjerrig på hva som hadde skjedd, og kjørte rett inn i en trailer.

— Bilføreren kom kjørende i motsatt retning. Vedkommende kjørte inn i en trailer bakfra omtrent på samme sted som der den første ulykken skjedde, sier Klausen, som opplyser at heller ikke i den siste kollisjonen ble personer skadet.

Men siden biler hadde kollidert i begge kjøreretninger, var E 39 helt stengt. Omtrent 40 minutter gikk det før veien kunne åpnes for normal trafikk igjen. Politiet fikk inn melding om den første ulykken klokken 18.53. Klokken 19.37 ble det meldt om at veien var åpnet.

Midtrekkverk skapte problemer

Både ambulanse, brannvesenet og politiet rykket til stedet så fort meldingen kom inn. På grunn av køen og midtrekkverket som er på strekningen fra Brennåsen til kommunegrensen mellom Søgne og Songdalen, fikk imidlertid utrykningskjøretøyene problemer med å komme seg fram.

— Vi hadde litt problemer ja. Men det er heldigvis ikke ofte det skjer. Uansett er midtrekkverk positivt, så det får man bare ta med seg, sier Klausen.

Årsaken til 19-åringens utforkjøringen er foreløpig uklar. Ifølge vår reporter på stedet skumla brannvesenet bilen av frykt for brann. Bilen ble deretter snudd for å taues bort, men brannvesenet måtte fjerne skummet før veien kunne åpnes for normal trafikk.

MATERIELLE SKADER: 19-åringens bil fikk materielle skader, og måtte taues bort fra ulykkesstedet. Kvinnen selv kom fra ulykken uten alvorlige skader. (Foto: Vegard Nekstad) Foto: Vegard Nekstad