KRISTIANSAND: — Det er igangsatt ny etterforskning av det som kan betegnes som nye bevis i Hamresaken, opplyser politiadvokat Leif Aleksandersen.

Politiet har to uker på seg til å gjennomføre nye etterforskningsskritt etter at det ble lagt frem nye bevis fra Hamres forsvarere i lagmannsretten torsdag. Disse nye bevisene førte til utsettelse av saken.

Les også: Hamre-saken utsatt

Ett av bevisene er at en privatengasjert advokat fant spor på torpedoens datamaskin om nedlasting av en tom kjøpekontrakt for hest dagen før torpedoen drog til Kristiansand for å drive utpressing av Trond Willy Wilhelmsen. Torpedoen sier at den kontrakten han hadde meg seg til Kristiansand var det Hamre som gav ham. Hamre sier at det er løgn og mener at torpedoen selv må ha laget kontrakten og at han derfor er helt uskyldig.

Det kom som en bombe i retten da advokaten fra Kongsvinger fortalte om kjøpekontrakten. Den 34 år gamle torpedoen kommer til å fastholde at han aldri har lastet ned noen kontrakt fra internett, selv om det skjedde på hans datamaskin kvelden før han dro på utpressingsturen til Kristiansand. Etter det Fædrelandsvennen forstår skal imidlertid torpedoens daværende samboer vært ivrig i hestemiljøet, og politiet undersøker nå om det er hun som har lastet ned en tom og ikke utfylt salgskontrakt.

Ifølge oversikt over teletrafikken til 34-åringen var han ute og kjørte bil på det tidspunkt nedlastingen skjedde. Hvis han skal utelukkes som den som lastet ned kontrakten, må det også utelukkes at han ikke hadde sin bærbare datamaskin med seg i bilen og lastet dokumentet ned via en trådløs nettforbindelse et eller annet sted i Sandefjord.

— Politiet er allerede i gang med å granske datamaskinen til 34-åringen. Også Kriminalpolitisentralen skal bistå ved denne undersøkelsen, sier politiadvokat Aleksandersen.