KRISTIANSAND: Mens investoren Tore Gustav Drivenes og hans selskap God Driv tapte med sitt prosjektforslag ”Bølgen”, kunne Kruse Smith/BR Gruppen slippe jubelen løs i ettermiddag. Etter en orientering fra hver av de to tilbyderne i kommunalutvalget på formiddagen, var styringsgruppa samstemte på å gå i kontraktsforhandlinger med Kruse Smith/BR Gruppen.

Hele senteret vil bli på 28.000 kvadratmeter og koste over 900 millioner. Byggestart vil bli i første kvartal i 2010 og hele gigantanlegget på Tangen skal stå ferdig høsten 2012. — Det kommer til å bli et unikt anlegg. Vi har hatt med oss den beste kompetansen i Norge til å utvikle konseptet. Det blir ikke det største aktivitetssenteret i landet, men det beste, sier direktør Svein Kaldestad i Kruse Smith forretningsutvikling.

Dette er Aquarama:

Arkitekter: KHR (Danmark)

Kvadratmeter: totalt 28.000 m2

Svømmeanlegg og badeland: 50 m basseng, terapisbasseng, varmtvannsbasseng, stupetårn (10 m). Sklie, strømkanal, surfebølge, bølgebasseng, småbarnsbasseng, saltvannsbad på terrassen. Totalt 5300 m2. Anlegget skal også omfatte: Idrettshall med 2000 sitteplasser, garderober, hotell m/restaurant, medisinsk senter, treningssenter, spa, forretningslokaler, og underjordisk parkering.

SLIK BLIR DET: Det nye aktivitetssenteret på Tangen sett fra sjøen. Illustrasjon: Erik Asbjørnsen/MNAL