**Les også: Snadderkiosken i Farsund ranet

Se video: — Trodde ranet var tull**

Har du tips i saken? Kontakt fvn.no på e-post.

FARSUND: Lensmann Kåre Unhammer ved Farsund lensmannskontor medgir at politiet foreløpig er langt unna å finne noen mistenkte etter at Snadderkiosken på Vanse ble ranet av en maskert og bevæpnet mann tirsdag kveld.

— Vi har noen spor, men vi er ikke i nærheten av å finne den mistenkte, sier han til fvn.no torsdag morgen.

I går skrev fvn.no at politiet etterlyser en bil som startet opp utenfor kiosken og kjørte av gårde rett etter ranet. Føreren har ikke meldt seg, og dermed står politiets etterlysning fortsatt ved lag.

— Det er ikke sikkert det var en stasjonsvogn, det kan ha vært en combi. Men det var i alle fall en personbil, sier Unhammer.

Usikkerhet omkring dialekten

Onsdagen ble blant annet brukt til å gå fra dør til dør i nabolaget.

— Det var ikke noe særlig å hente der, sier Unhammer.

I tillegg har politiet laget en oversikt over vitner, men har ikke begynt avhør ennå.

Beskrivelsen av gjerningsmannen er at han er rundt 175 centimeter høy, slank, norsk, rundt 20 år, og at han snakker sørlandsdialekt.

— Det er litt usikkerhet rundt dialekten, siden de som hørte han snakke er utlendinger. Men sannsynligvis er han fra distriktet, supplerer Kåre Unhammer.

Mannen fikk med seg mellom fem og ti tusen kroner fra kassa, i tillegg til tobakksvarer.

Trodde ranet var spøk

June Kjøvik, daglig leder ved Snadderkiosken, forteller at en av de to kvinnene på 20 år som var på jobb da ranet skjedde, ikke så alvoret med en gang.

— Jeg tror de var nokså nervøse begge to. Men med en gang trodde hun ene at det bare var tull, at det var noen som lekte med henne og hadde det gøy. Men de skjønte jo etter hvert at det var alvor, sier Kjøvik til fvntv.