**Les også:

Leder: En uønsket gjest

Vil snakke på konferanse i Kristiansand

Viggo Kristiansen vil ha ny rettssak**

KRISTIANSAND: Ifølge Dagbladet.no er 29-åringen blitt nektet både permisjon og fremstilling fra Ila fengsel. Kristiansen ønsket permisjon for å gi sin versjon av hvordan han er blitt behandlet av pressen på en journalistkonferanse i regi av Agder journalistlag i september.

Nylig har Kristiansen søker gjenopptakelse av saken sin. Både Statsadvokatene i Agder, Agder lagmannsrett, Kristiansand tingrett og Agder politidistrikt skal være kontaktet i forbindelse med begjæringen om gjenopptakelse.

Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring med ti års minstetid for overlagt drap og voldtekt av Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Kameraten hans, Jan Helge Andersen (27) ble dømt til 19 års fengsel. Det var Andersen som felte Kristiansen ved å tilstå at begge hadde drept og voldtatt jentene. Politiet fant Andersens DNA på drapsstedet, og de to kameratene ble sett sammen like før og etter drapene.

Kristiansen tilsto aldri at han hadde noe med saken å gjøre. Det ble heller ikke funnet tekniske spor som kunne føres direkte tilbake til mannen som ble dømt som en hovedmann i saken.