KRISTIANSAND : — Jeg har vært i Gimlekollen Radio i 20 år nå, og kan ikke huske at vi har vært av lufta så lenge noen gang, opplyser daglig leder Kai-Steinar Vangen til fvn.no.

Onsdag ettermiddag er det 2,5 døgn siden lokalradioene, som benytter seg av frekvensen 101,2 på fm-båndet, mistet signalet. Også lokalradioene på 106,9 mistet signalet, men disse kom tilbake på eteren klokken 13 tirsdag ettermiddag.

— Telenor opplyser at de jobber iherdig med å finne feilen. Vi kan ikke annet enn å forholde oss til de beskjedene vi får. Nøkterent sett er feilen utenfor vår kontroll, sier Vangen.

Han sier lokalradioen har fått en rekke telefoner siden signalene falt ut mandag. Det mener Vangen er et godt tegn.

— Det ringer stadig lyttere for å spørre hva som er feil, og vi mottar også epost. Det er jo godt å vite at vi er savnet.

Vangen frykter ikke at problemene vil føre til lytterflukt.

— Erfaringsmessig vet vi at kanalen har lojale lyttere, som trolig kommer til å være der når vi kommer tilbake på lufta, sier Vangen, og legger til:

— Det er ikke noe behagelig, og vi får håpe det skjer noe i løpet av onsdag kveld. Fordelen er at vi får gjort andre oppgaver som man ikke har tid til resten av året, humrer han.