ARENDAL: Etter det fvn.no vet har båten, en katamaran med merket Nor Tech, kantret da den hoppet på bølgene til redningsskøyta Odd Fellow. Skipper på redningsskøyta, Magnar Opdal, forteller:

Motorbrøl

— Vi er på vei gjennom Tromøysund, da vi hører et motorbrøl. Vi kikker ut til styrbord, og ser båten i fri luft. Den steiler og tipper rundt. Klokken var da 14.51. Årsaken er foreløpig ikke helt klart, men Opdal forteller at det trolig var på grunn av bølger og høy fart at båten gikk rundt og landet op ned. Mannskapet på Odd Fellow fikk raskt konstatert at alle fem som hadde befunnet seg på båten, svømte rundt den.

Heldige

  • Vi tok alle ombord og brakte dem inn til Eydehavn. Vi var der samtidig som legehelikopteret landet, klokken 15.07. — Det var litt forskjellige skader på alle. Brudd, kutt og forskjellig hodeskader. Men tilstanden til alle var bra, tatt i betraktning hva de var utsatt for, sier han.

— Det er snakk om lettere skader. Fire av personene er skrevet ut og en er til observasjon, sier vakthavende kirurg på Arendal sykehus, Tore Tholfsen til fvn.no.

Vil avhøre vitner

Politiet vil etterforske båtulykken.

— De som var i båten vil bli avhørt. I tillegg vil vi snakke med de som var på redningsskøyta, samt noen andre vitner, opplyser operasjonsleder Bård Austad ved Agder politistrikt.

Politiet kan foreløpig ikke si hva ulykken skyldtes, men utelukker at det dreier seg om promillekjøring.