VENNESLA: Rapporten skal inneholde både resultater fra de tekniske undersøkelsene av drosjen, og hva som er funnet av tekniske spor da den 22 år gamle kvinnen ble undersøkt ved voldtektsmottaket i Kristiansand. Politiet har foreløpig fått noe informasjon muntlig, men er svært sparsommelige med hva som er kommet fram.

Siktelsen mot den 37 år gamle taxisjåføren i Taxi Sør er imidlertid opprettholdt.

— Vi har begynt å danne oss et bilde av hva som har skjedd. Vi må se på den skriftlige rapporten, og deretter vurdere siktelsen og nye avhør, sier etterforskningsleder ved Vennesla lensmannskontor, John Tomas Homme, til fvn.no.

- Få konkrete bevis

Ifølge 37-åringens forsvarer, advokat Kjell Myrland, har politiet få konkrete bevis mot hans klient.

— Det er ikke noe fra Rettsmedisinsk institutt som knytter min klient til fornærmede. De har ikke noe DNA-bevis mot ham, og heller ikke andre bevis som knytter ham til henne, sier Myrland.

Taxisjåføren ble i begynnelsen av desember pågrepet og siktet for å ha voldtatt kvinnen, som er bosatt i Vennesla. Ifølge kvinnens forklaring til politiet skal voldtekten ha skjedd i mannens drosje mellom Kristiansand og Vennesla, etter at kvinnen praiet drosjen i Kristiansand. Dette bestrider 37-åringen.

— Han sier at han ikke har voldtatt noen. Det har ikke skjedd noe i det hele tatt, sier Myrland.

- Tar for lang tid

Etter det fvn.no kjenner til, har politiet i Vennesla flere ganger purret på Rettsmedisinsk institutt for å få fortgang i etterforskningen. Senest før påske ble lensmannskontoret lovet å få rapporten, men så langt har den ikke dukket opp.

— Vi vet ting som rapporten vil vise, men vil gjerne ha det skriftlig, sier etterforskningsleder Homme, og medgir at det er en påkjenning for både den siktede 37-åringen og kvinnen at saken drøyer.

— Vi er utålmodige. Men dette er saker som tar tid. Sånn er det bare, sier han.

Også advokat Myrland reagerer på at etterforskningen har tatt over tre måneder.

— Det er helt uholdbart, men ikke noe politiet kan lastes for. Dette er så lang tid det tar å få svar fra Rettsmedisinsk institutt. Kapasiteten ved Rettsmedisinsk institutt er for dårlig, sier han.

Har ikke fått kjøreseddelen tilbake

Den siktede sjåføren ble ansatt i Taxi Sør våren 2007. Etter at han ble siktet besluttet styret i selskapet å suspendere mannen, og tok fra ham kjøreseddelen inntil sakens utfall er klart. Dette skal ha vært en ekstra stor belastning for familiefaren.

— Han er fratatt livsgrunnlaget. Han synes dette er helt forferdelig, sier Myrland.

Politiet skal ha sikret seg loggen fra drosjen, og vet tidspunktene for når drosjen stoppet under kjøreturen fra Kristiansand til Vennesla. Etterforskningslederen vil imidlertid ikke kommentere loggen overfor fvn.no.

Det lyktes ikke fvn.no å få en kommentar fra Rettsmedisinsk institutt fredag.