HIRTSHALS: Ifølge Color Line skal det nå bli slutt på at ventende passasjerer ikke får informasjon om forsinkelser og uvær på overfarten til Kristiansand. Ferjeselskapet starter en egen radiokanal i Hirtshals havn 1. november, melder Radionyt.com.

— Dette blir en informasjonskanal, hvor vi vil fortelle om forsinkelser og annen reiseinformasjon som kan bli aktuelt å få ut, sier fraktdirektør i Color Line i Danmark, John Juul Nielsen, til fvn.no.

Begrenset rekkevidde

Masten, som skal stå plassert i Hirtshals havn, blir etter det fvn.no forstår satt opp lørdag eller mandag. Radiokanalen vil imidlertid få begrenset rekkevidde. Sendeeffekten er kun på fem watt.

Også målgruppen er begrenset. Det er i hovedsak ventende passasjerer i biler som skal nås.

— Det blir ikke slik at radiokanalen kan høres i Hjørring, men den vil kunne tas inn på området vårt i Hirtshals, sier Juul Nielsen, som mener at det nå vil bli betraktelig lettere å få ut informasjon til ventende passasjerer.

- Nytter ikke med høyttalere

— Når det blåser mye, slik som det ofte gjør i Hirtshals, nytter det ikke med ti store høyttalere plassert rundt om på området. Da kommer det helt an på vindretningen om folk hører det som blir sagt. Nå blir det i stedet mulig å lukke bilvinduet, skru på radioen, og finne vår frekvens, sier han.

Fraktdirektøren utelukker ikke at de ventende også får høre musikk.

— Vi kommer ikke til å ha en dj som spiller, men det vil nok dukke opp litt musikk i blant, flirer han.

Konsesjonen er gitt uten tidsbegrensning. Ifølge Radionyt blir frekvensen 93,5 MHz.