KRISTIANSAND: Politiet utførte torsdag en uro-aksjon mot en blokkleilighet på Slettheia i Kristiansand. Razziaen skulle vise seg å føre til storfangst.

Innrømmer alt

Først ble nemlig 2,2 kilo hasj funnet på forskjellig steder i leiligheten til en 45 år gammel mann. Da mannen rømte ned i en tilhørende bod, ble ytterligere 5,7 kilo funnet i en bag.

I avhør har mannen lagt alle kortene på bordet. 45-åringen innrømmer at han har hatt om lag 12 kilo hasj i leiligheten. Av disse er cirka fire kilo solgt eller røykt opp. De resterende åtte er nå beslaglagt av politiet.

— Vi slo til mot leiligheten etter opplysninger vi hadde. Da vi kom til leiligheten satte det fem personer der og røykte hasj, og det lå store mengder hasj på bordet. Det lå også store partier andre steder i leiligheten, sier leder for uro- og narkoavsnittet Dag Tallaksen i politiet i Agder, til fvn.no.

Sønnen var i leiligheten

I tillegg til 45-åringen befant hans sønn og sønnens kjæreste, samt to andre personer seg i leiligheten. De fire er i 20-årene, og er siktet for bruk av hasj. Sønnen bor også i leiligheten.

Tallaksen er tydelig fornøyd med beslaget, som er et av de største gjort i et slikt ledd i narkotrafikken, på en hjemmeadresse i Kristiansand.

— Mannen angrer og har innrømmet alt i avhør. Det gjør saken lettere for oss, ettersom forhold han innrømmer stemmer overens med våre opplysninger, sier Tallaksen.

Havnet utpå igjen etter 15 år

45-åringen har de siste 15 årene vært i jobb, og ikke vært straffet for narkotika-forbrytelser siden tidlig på 1990-tallet. Da var det også en større sak, hvor mannen ble dømt til tre års fengsel.

— Han har kommet i en krise denne våren og havnet utpå igjen. I tiden etter nyttår har han drevet salg og bruk i leiligheten, sier Tallaksen.

Etterforskningslederen forteller at mannen kan vente seg å måtte sone i lengre tid, men vil trolig få strafferabatt fordi han har lagt alle kortene på bordet i avhør. Han er derfor også nå løslatt.

— Det er spesielt at vi treffer så bra og at det løser seg så kjapt, sier Tallaksen.

- Betydelig person i miljøet

Tallaksen kan ikke fortelle hvor 45-åringen har kjøpt hasjen fra, men det at han allerede har solgt og brukt over fire kilo av det narkotiske stoffet siden nyttår vitner ifølge Tallaksen om stor trafikk.

— Det er snakk om en betydelig person i miljøet i byen, sier Tallaksen.

Beslag over en kilo regnes som grov narkotikaforbrytelse. 8 kilo hasj tilsvarer omkring 13.000 brukerdoser, en potensiell salgsverdi på opp mot 800.000 kroner. Det ble i tillegg beslaglagt cirka 10 milligram blåvalium.