OSLO / MARNARDAL: – Vi har fulgt brannen time for time fordi vi er avhengig av at brannen blir slukket så raskt som mulig, sier Storberget til fvn.no.

Da Froland-brannen brøt i fjor fikk myndighetene massiv kritikk for at det tok lang tid før helikoptre ble satt inn i arbeidet. Allerede få timer etter skogbrannen startet i går, ble to helikoptre fra Hovedredningssentralen for Sør-Norge satt inn i arbeidet.

– Justisdepartementet har prioritert beredskap mot skogbranner. Da det brant i Froland fikk vi på onsdagen beskjed om at nok ressurser var tilgjengelig, men det viste det seg at man ikke hadde, sier Storberget.

Fornøyd ordfører

Ordfører i Marnardal, Helge Sandåker (Ap) har selv vært i det brannherjede området i flere timer. Han berømmer brannledelsens arbeid.

– Grunneierne preges av brannen. Brannvesenet har et effektivt system og det er ikke lenge siden de øvde seg i skogbrann. Mannskapene er veldig proffe, sier Sandåker til fvn.no.

I går kveld var rundt 75 mannskaper på det meste med i arbeidet med å slukke brannen. I kveld har ikke fullt så mange deltatt, men rundt 45 personer deltok på dagtid. Like mange skal være på plass utover kvelden og natta.

Brannvesenet har hatt et hektisk døgn. Foto: Jon Anders Møllen.