KRISTIANSAND: – Vi starter alle ansettelsesintervju med å spørre om søkeren røyker. Er det tilfelle kaster vi ikke bort mer tid på vedkommende. Skulle noen begynne å røyke etter å ha fått jobb eller holdt sine røykevaner hemmelig, vil det kunne være oppsigelsesgrunn, sier Harald Eik som innehar tittelen manager HR ved nikkelverket.

Da Xstrata Nikkelverk (tidligere Falconbridge) i 2006 innførte praksisen med å ikke ansette røykere, var selv røykelovens far Dagfinn Høybråten betenkt. KrF-lederen uttalte den gang at det var røykingen og ikke røykerne som måtte bekjempes. Tre år senere har industribedriftens praksis med å ikke ansette røykere gått seg til.

Kan diskrimineres

Rådgiver Serap Helin Hartwig i Likestillings— og diskrimineringsombudet sier det i dag ikke finnes noen lover som forbyr bedrifter å diskriminere røykere. Hvorvidt nikkelverkets praksis er i strid med de alminnelige ansettelses- og oppsigelsesregler i arbeidsmiljøloven vil ikke hun ha noen formening om.

Motvillig aksept

– Vi har litt motvillig akseptert at ingen røykere skal kunne få jobb. Professor i arbeidsrett Henning Jakhelln har gått god for praksisen som så langt ikke har bydd på praktiske problemer å gjennomføre, sier fagforeningsleder Harald Langeland.

Han er selv røyker, men ble altså ansatt før bedriften innførte yrkesforbud for røykere. Når fagforeningslederen vil ta seg en røyk i arbeidstiden er det ikke tilstrekkelig å gå utendørs, men må også forlate bedriftens eiendom.

Ble oppsagt

Røyking har vært en medvirkende årsak til at minst en ansatt ved Xstrata ble sagt opp, men da gjaldt det røyking inne på bedriftens område og ikke på fritiden.

Det er den uheldige kombinasjonen av kreftfremmende kjemikalier og røyking som gjør at nikkelverket innførte røykeforbud for sine ansatte. De som røykte før bestemmelsen trådte i kraft får lov til å fortsette på fritiden sin, men har fått en rekke tilbud om betalte røykesluttkurs, nikotinplaster og -piller både for seg selv og ektefelle.

— Vi ønsker ikke anonyme tips fra folk som har sett våre ikke-røykende ansatte tatt seg en blås i festlig lag, men alle vet at røyking kan få konsekvenser for deres ansettelsesforhold, sier Harald Eik.

Få røyker

Bedriftslege Steinar Berge sier at Xstrata har brukt store resurser på å hjelpe ansatte med å stumpe røyken, men han ser at dette har vært vanskelig for en del å klare.

— Jeg har inntrykk av at de ansatte har forståelse for den måten bedriften praktiserer røykeforbudet på, sier Steinar Berge.

Det er nå under 20 prosent av de ansatte ved Xstrata som røyker, noe som er en mindre andel enn både gjennomsnittet for både Vest-Agder, landet som helhet og ikke minst for ansatte i industrien.