KRISTIANSAND/OSLO: — Vi ønsker å beholde Posten som langsiktig leietaker av terminalbygget i Sørlandsparken, sier daglig leder i eiendomsselskapet DTZ Corportion Finance, Geir Stautland, til fvn.no.

Fikk pakkepris hos Posten

Posten har solgt totalt 16 terminaler. Selskapet ønsker samtidig å leie alle byggene tilbake fra kjøper.

Det er DTZ som har kjøpt terminalen i Kristiansand. DTZ har også kjøpt to terminaler i Stokke og én i Sarpsborg. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for hele DTZs oppkjøp er 8000 kroner.

Foreløpig har Posten førsterett på leie av bygget i Sørlandsparken, men DTZ ønsker nå å forberede seg på at selskapet kan komme til å trekke seg ut.

— Vi gjør dette for å tjene penger, og når Posten eventuelt vil ut av bygget vil vi se etter noen som er villige til å betale mer i leie, sier Stautland.

Posten blir gjerne

Informasjonsdirektør Kjell Rakkenes i Posten sier derimot at selskapet ikke ønsker å flytte ut av bygget med det første.

— Vi har ingen planer om det slik det ser ut nå, men Posten vurderer selvsagt sin produksjonskapasitet på samme måte som alle andre industrivirksomheter. Vi vet at brevvolumet faller og at det er økonomiske nedgangstider, men per i dag ønsker vi å oppfylle kontrakten med DTZ, sier Rakkenes.

Bakgrunnen for salget av terminalene er et ønske om å frigjøre kapital.

— Vi har ikke den kompetansen på eiendomsforvaltning som andre, og vi ønsker å frigjøre midler til bruk på post og logistikk, sier Rakkenes.

- Men er det ikke billigere å eie enn å leie?

— Nei, dette regnestykket går godt opp for oss i Posten. Vi ønsker å leie disse eiendommene på samme måte som vi leier biler, fly og enkelte kontorer, sier Rakkenes.