HOVDEN: – Dette er ny rekord. Kaldt er det og kaldt blir det, sier statsmeteorolog, Laila Fodnes Sisselrud ved Meteorologisk institutt til fvn.no

Slo forrige rekord

På Hovden ble det målt hele 29,9 minusgrader natt til fredag. Det er over tre grader kaldere enn den gamle rekorden fra 2002, på 26, 2 minusgrader. I løpet av de 140 årene målestasjonene har vært i drift, har det aldri vært så kaldt på Hovden i november.

– På Agder har det generelt i løpet av de siste dagene vært litt kaldere, enn det pleier å være i november måned. På Kjevik var det i natt målt ni minusgrader, opplyser Fodnes Sisselrud.

Advarer mot kulda

Statsmeteorologen advarer nå folk langs kysten om å være forsiktige ute i kulden med tanke på forfrysninger.

– På kysten, hvor det er mye vind kjennes det ekstra kaldt når kulden setter inn. Er det mye vind vil det være kaldere enn gradestokken viser, sier hun, og oppfordrer folk til å være på vakt.

I løpet av helgen meldes det stort sett opphold og ingen vesentlige temperaturendringer i Kristiansandområde. Noe snø kan likevel forekomme lengst ute mot kysten.

— Det er spådd lett snøfall over Skagerak, som også kan trekke seg inn mot kysten. Ellers blir det for det meste pent vær, sier Fodnes Sisselrud.