AGDER: – Det overrasker meg stort at denne banden har holdt seg til et såpass lite geografisk område i så lang tid. Det er fremmed i forhold til det vi har sett i andre saker, sier leder av «Operasjon Grenseløs», Kjell Johan Abrahamsen til fvn.no.

Også politistasjonssjef i Arendal, Jan Sverre Krogstad, synes banden som mye sannsynlig kan stå bak over 60 innbrudd den siste tiden har oppholdt seg vel lenge i distriktet.

Jan Sverre Krogstad. Foto: Helge Corneliussen

– Men vi kan jo heller ikke utelukke at det er et par lokale helter som har slengt seg på, sier Krogstad.

Politiet tror de skal ta de

Torsdag kveld ble det meldt om tre innbruddsforsøk i området rundt Birkenlund og Krogstad mener at politiet da vær nær å ta tyvene, og at det bare var uflaks som gjorde at de ikke klarte det.

– Vi jobber systematisk med dette og tror vi skal klare det, forteller han.

Et av grepene politiet har tatt er å opprettholde en egen tipstelefon som folk kan ringe. Linjen ble opprettet torsdag og responsen har vært stor.

– Det har kommet inn veldig mange tips. Mange av tipsene er helt normale ting som ikke har noe med innbruddene å gjøre, men det er bedre å få ett tips for mye enn et for lite, sier stasjonssjefen.

Politiets tipstelefon har følgende nummer: Dagtid: 40 44 20 03, kveldstid: 95 11 14 71.

Slo jernring rundt byen

Ifølge han er det tips fra publikum som har ført politiet så nærme som de har vært. Da fvn.no snakket med ham klokken 14.30 i ettermiddag pågikk det en stor politiaksjon.

– Vi har fått melding om at det skal ha vært forsøk på et innbrudd på Vindholmen og har i den forbindelse etterlyst en sort BMW som vi forsøker å finne, forteller han.

Politiet i Arendal etablerte nærmest en jernring rundt Arendal. UP-sjefen sendte alle sine mannskaper og målet var å kontrollere samtlige utenlandske biler.

Omdisponerte UP

– Nå stopper vi alt som kommer i vår vei. Samtlige mannskaper i Utrykningspolitiet er omdisponert og har meldt seg på politistasjonen i Arendal. Når vi står overfor en så omfattende innbruddsbølge som i disse dager, skulle det bare mangle at vi satset fullt på dette, sier distriktsleder i UP, Øystein Krogstad til fvn.no.

Han mener det er viktigere å få tatt innbruddstyvene enn å ta folk for trafikkforseelser, og UP-sjefens mannskaper vil være tilgjengelige for arendalspolitiet i alle fall fram til mandag morgen.