LILLESAND: Det ser nesten litt komisk ut med de fire båtene som blir dratt gjennom sørlandsskjærgården. Bildet avslører ikke at en Uteren skjærdgårdsjeep ligger i front og drar med seg de fire andre båtene. Ferden gikk fra Natvigtangen i Høvåg til Indre Årsnes.

Ryddesjau

— Historien bak bildet er rett og slett at vi hadde opprydning på brygga vår i Høvåg, forteller innsender av bildet, Signe Refsnes, til fvn.no.

Turen fra Høvåg gikk i fint vær og stille sjø, og tok en snau time. Sjåføren i båten som tauer de andre båtene, er Signe Refsnes sin sønn. Og på plass i Indre Årsnes stod Signes mann klar med bil for å frakte båtene videre.

For denne journalisten høres det noe uvanlig ut å rydde vekk hele fire båter på en gang. Var privatbrygga til Refsnes blitt til en frihavn for gamle vrak? Signe Refsnes kan avkrefte at brygga på Høvåg var blitt omgjort til en skjærgårdskirkegård for gamle rustbaljer som har mistet sin flyteevne.

— Trebåten er nokså ny. Men mannen min var uheldig. Det var nemlig makk i båten. Vi måtte kvitte oss med den, så nå står den i en barnehage på Lømslandsvei. De tre andre båtene er i funksjon. Den ene skulle pusses opp, og de to andre skulle til hytter, sier Refsnes.

- Så litt komisk ut

Og Refsnes er strålende fornøyd med opprydningsaksjonen. Nå er alt bare fryd og gammen på brygga i Høvåg.

— Nå er det så fint. Det er en fornøyelse å komme ut. Før lå det jo fire båter der, som vi ikke skulle bruke. Det var godt at noen andre kunne bruke dem, sier Refsnes, som avslutningsvis innrømmer en ting:

— Det så jo litt komisk ut der de kom slepende med båtene.