FARSUND: — Vi kommer stadig lenger i arbeidet med å finne en langvarig løsning. Jeg har tro på at vi skal få til dette, uten at jeg kan garantere noe, ser bobestyrer Håvard Wiker, til Farsunds Avis.

For øyeblikket er det BMW, Volvo og Ferrari som står for garantien, som er forlenget ytterligere én uke. Bildelfabrikken har dermed garantert drift frem til mandag neste uke. Fabrikkens kunder skal ha et møte i morgen, der de skal diskutere en mer langsiktig plan.

Etter det avisen erfarer, har tidligere fabrikksjef Roger Cockroft vært til stede på bildelfabrikken de siste dagene. Wilker sier at det ikke er usannsynlig at fabrikksjefen vil få en mer formell rolle når en mer langsiktig løsning er på plass.

Foreløpig er det ikke inngått noen avtaler med potensielle nye eiere.

— Vi jobber fortsatt med å sikre driften, og har ikke kommet så mye lengre på eiersiden. Men jeg vet at det er to til tre interessenter som er på banen, uten at jeg kan si noe mer om det foreløpig, sier Wilker.

Mens de jobber med dette kommer det stadig inn nye krav til boet.

De ansatte er glade for de positive signalene, men skulle gjerne hatt en mer permanent løsning på plass.

— Vi ser jo at vi har produkter som er etterspurt, sier hovedtillitsvalgt Andreas Albrektsen, til Farsunds Avis.

Noen av de 240 ansatte har gått videre til nye jobber, og for øyeblikket er mellom 60 og 70 ansatte i sving ved bedriften.

— Det er ikke overveldende mange som har fått ny jobb ennå, men det er klart det vil bli flere, dersom det drar ut, sier Albrektsen.