KRISTIANSAND: — Vi foreslår å bevilge 20 millioner kroner slik at Forsvaret kan rydde opp etter seg ved Marvika orlogsstasjon i Kristiansand, skriver regjeringen i forslag til revidert nasjonalbudsjett.

Orlogsstasjonen i Marvika ble tatt ut av Forsvarets bruk i 2000 etter cirka 100 års drift. I det gamle militæranlegget har det vært flere verksteder som har sluppet ut forurensede matrialer i grunn og sedimenter. Dette vil nå regjeringen ha bort.

— Dette er en sak som kristiansandspolitikere har vært opptatt av i flere år. Det tidligere forsvarsanlegget er et viktig område for byen, og har et stort potensial. Når området nå blir ryddet opp, så blir det et stort ressursområde for byen, sier en strålende fornøyd Alf Holmelid (SV).

Holmelid, som er Vest-Agder SVs 1. kandiat til Stortinget, oppfatter at regjeringen ønsker å igangsette arbeidet med å rense området så fort det lar seg gjøre.

— Arealene som nå er blitt frigitt til Kristiansand kommune, mener jeg bør komme allmennheten til gode. Da er blant annet etablering av kulturinstitusjoner en mulighet, sier Holmelid.

Holmelid, som også er leder av Kristiansand SV, mener Sørlandet har kommet godt ut i revidert nasjonalbudsjett.

— Jeg synes to ting er spesielt gledelig ved revidert nasjonalbudsjett; Når det nå planlegges å bruke mye penger over nasjonalbudsjett og krisepakker, er det hyggelig å registrere at en god del går til miljøtiltak. Det andre er at Agder og Kristiansand har klart å komme langt fram i køen, og dermed får sin bropart av pengene. Min hjertesak er at Sørlandet skal få en miljøidentitet, sier han.