OSLO: — Prinsipielt støtter jeg Jagland, sier stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland (Ap).

Personlig overbevisning

I et debattinnlegg i Aftenposten i dag, gikk stortingspresident Thorbjørn Jagland hardt ut mot statsminister Jens Stoltenbergs ønske om å bruke partipisk når det gjelder blasfemiparagrafen. Regjeringen vil avskaffe denne sovende paragrafen, men ta med videre noen elementer av den i en ny såkalt hatparagraf.

– Det vil i seg selv være et paradoks hvis et så prinsipielt spørsmål som ytringsfrihet blir underlagt partipisk, skrev Jagland.

Rolf Terje Klungland er helt klar på hva han mener om å måtte stemme mot sin egen overbevisning.

— Det tror jeg ikke jeg hadde gjort, nei. Reglene er klarlagt i Stortinget og da er det sånn at hvis det er personlig overbevisning eller religiøse ting, så står en fritt, sier Klungland.

Roser Jagland

På sin blogg i dag roser Peter Gitmark (H) Thorbjørn Jaglands utspill mot Stoltenberg.

”Hør på stortingspresidenten, som nok en gang viser seg verdig den stilling han har fått og på en prisverdig måte står klar med sterke prinsipielle meninger. Det er i klar motsetning til Jens Stoltenberg!”, skriver Gitmark.

Også Unge Venstre-leder Anne Solsvik fra Arendal har blogget om blasfemiparagrafen.

Under tittelen ”La loven sovne stille inn”, skriver hun:

”Denne våren skal de drive en intens kamp for gjenopplivning av blasfemiparagrafen. Forslaget fremstår som et innherdig forsøk på å hente tilbake velgere man tapte i kristen - Norge på felles ekteskapslov.”

”Dette er et forslag som oser av mistillit til samfunnets møte med krevende debatter og den enkeltes rett til å ytre seg fritt”, skriver Solsvik.

”Valget å fjerne den sovende blasfemiparagrafen er riktig, men regjeringen bommer totalt når de prøver en gjenopplivning innenfor rasismeparagrafen. La nå for all del denne loven sovne stille inn”, skriver hun.

Se hele intervjuet med Rolf Terje Klungland på fvntv klokka 17.30.