HOVDEN: — Jeg må dessverre melde at Breivelia ikke åpnes som planlagt lørdag 10. januar. Det milde og fuktige været vi har nå, har skapt større vansker enn beregnet for oss. Vi har ikke nok snø i midtpartiet i Breivelia til å tilby et trygt og godt produkt til våre gjester, sier daglig leder ved Hovden skisenter, Johan Olav Brakestad, i en pressemelding.

Det trengs mer natursnø, eller temperaturforhold slik at man kan kjøre snøkanonene for å få nok snø.

— Løypa Fjellrypa, som er øvre del mot toppen, og nedre del av Breivelia er klar. Vi mangler kun cirka 300 meter av midtpartiet i Breivelia. Alle ressurser vil naturligvis bli satt inn på å ferdigstille det resterende partiet så fort som fysisk mulig, forteller han.

På grunn av at åpningen i Breive-anlegget ikke finner sted i helgen, vil Hovden skisenter redusere prisene på dagskort og weekendkort i helgen. Det vil i helgen være ni åpne løyper på Hovden. For mer info se Hovden.com, eller sjekk ut vårt nettkamera.

Brokke alpinsenter: Her meldes det om topp skiforhold på alpinsenteret. For mer info se brokke.com.

Gautefall alpinsenter: Her er fire av syv heiser/skitrekk åpne, og snødybden i nedfartene er på 40 centimeter med preppet nysnø. I alt er syv av 15 nedfarter åpne. For mer info se Gautefall.no.

Eikerapen alpinsenter: Her er hoved— og barnebakken åpen, og man melder om brukbart helgevær med opphold på lørdag. På søndag skal det komme litt nedbør. Det skal være bra med kanonsnø nederst i bakken. For mer info se Eikerapen.no.

Bortelid skisenter: Her meldes det om bra forhold i de fire bakkene som er åpne. To av fem heiser er åpne. For mer info se Bortelid.no, eller sjekk ut vårt nettkamera.

Ljosland skisenter: Her er det mye kunstsnø i bakkene, men det meldes likevel om utrolig gode forhold. Det er satt ut to rails, og flere hopp i forskjellige størrelser. For mer info se Ljoslandinfo.no eller sjekk ut vår nettkamera.

Vrådal skisenter: Her er det åpent til toppen, og det er i alt fem løyper for besøkende å boltre seg i. For mer info se alpin.no.

I Sirdal holder Fidjeland skitrekk, Tjørhomfjellet , Ådneram skitrekk og Ålsheia skisenter åpent.