SØGNE: – Det vil bli bøter i megaklassen, lovet lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen under en pressekonferanse på Søgne rådhus i formiddag.

«Megaklassen» kan bety beløp på om lag 10.000 kroner.

Vakt og ekstra buss

I forkant hadde lensmannen sittet i møte med ordføreren, Bussen Trafikkselskap og Vest-Agder Kollektivtrafikk for å meisle ut en tiltaksliste mot vold og fyll og livredde bussjåfører på nattruten mellom Søgne og Kristiansand.

Fyllebråket på Søgne-ruta har gått i bølger siden 2003, og de siste helgene har det blusset opp igjen lørdag kveld og natt.

– Hvis ikke det bedrer seg, må vi innstille nattbussavgangen fra Kristiansand til Søgne klokken 03.15, og fra Tangvall til byen 23.57, opplyser trafikksjef Oddvar Abrahamsen fra Bussen.

Han vil som et prøvetiltak sette en vakt til å holde oppsikt på rutebilstasjonen før 03.15-avgangen. Dessuten settes det inn en ekstra buss 23.45 fra Årosskogen, slik at det blir to samtidige avganger, for å dempe trykket og redusere knuffingen.

Ungdommene har skremt vekk voksne passasjerer fra de to «kritiske» avgangene.

– Har man reist med en buss med masse bråk, spetakkel og slåssing, har man ikke lyst å gjøre det en gang til. Da velger man heller en tidligere avgang, forklarer trafikksjef Abrahamsen.

–Hemningene blir borte

Politiet vil ha sivile vakter om bord, og lav terskel for pågripelser med bøtelegging.

– Vi kan miste noen av våre velferdsgoder hvis ikke ungdommene tar seg sammen, advarer lensmann Pedersen.

Han har ingen god forklaring på at enkelte Søgne-ungdommer blir «fullstendig rabiate» på bussen, utover at den har blitt et fristed for slikt.

– Det er et sted de føler seg hjemme. Så fyrer de seg opp på alkohol, og hemningene blir borte, konstaterer han.

Ordfører Solveig Kjelland Larsen forklarer at politikere skal oppfordres til å stille som natteravner på bussen i februar måned. 3. mars møtes partene for å evaluere tiltakene.