LYNGDAL: I begjæringen fra skatteoppkreveren i Lyngdal foreligger det foreløpig et krav på ubetalt skatt på tilsammen 1.041.108 kroner.

Lang kravliste — Det er han personlig som er under konkursbehandling, ikke noen av hans selskap. Det gjør jo denne saken litt mer spesiell, sier bobestyrer Antonio Abrahamsen til fvn.no.

Det var for et par dager siden at kommunen ikke lenger kunne se på at skattekrav sto ubetalt.

Flere av kravene går helt tilbake til 2001. Ifølge Abrahamsen er et av kravene på over 227.000 kroner. Listen over ubetalte regninger er lang, ifølge advokaten.

— Det dreier seg i vesentlighet om forskuddsskatt som kreves inn fire ganger i året når man driver som selvstendig næringsdrivende. I tillegg er det en del ubetalt restskatt, sier Abrahamsen.

Flere og flere krav

Ifølge dokumentet fra kommunen står det at grunnlaget for begjæringen er et økende antall forfalte krav.

Det første kravet går tilbake til juni i 2001 på 989 kroner. Deretter er det en rekke krav i årene som har gått. Det siste er fra 16. november i år på 45.750 kroner. Ett krav er på hele 227.309 kroner, ifølge bobestyreren.

— Det som skjer nå er at jeg skal gå gjennom boet med den som er begjært konkurs. Da vil jeg forsøke å få en oversikt over verdier i boet. Når alle kreditorer har meldt seg, vil det bli holdt en skiftesamling, sier Abrahamsen.

- Ingen kommentar I konkursåpningen står det at Kjell Henning Bjørnestad er innehaver av selskapet Golden Voices Bjørnestad.

— Det er ikke kommet noen begjæringer i forhold til hans selskap. Det er kun mot han personlig, understreker bobestyreren.

Fvn.no har forsøkt å komme i kontakt med Elvis-imitatoren uten å lykkes.

Robert Thuv, som jobber som «Kjellvis'» manager sier at Bjørnestad foreløpig ikke ønsker å gi noen kommentar.