KRISTIANSAND: — Jeg tror det blir knalltøft og jeg vet nok ikke helt hva vi begir oss ut på, sier Erik Gran Kvaase fra Vennesla.

Selv om de to eventyrerne har planlagt turen i halvannet år nå, tror de det er vanskelig å forberede seg fullstendig på utfordringene de vil møte i ørkenen.

En nord-sør kryssing av Sahara på tandemsykkel har i følge Kvaase aldri tidligere blitt gjennomført. Planen er å sykle 3500 kilometer, gjennom sand, jord og stein, i løpet av januar og februar.

— Tandemsykkelen gir en ekstra dimensjon til hele ekspedisjonen. Vi må i tillegg til den fysiske utfordringen fokusere på samspillet mellom oss, ved at vi er oppi hverandre hele tiden. Så får vi se om det 15 år lange vennskapet holder, smiler Kvaase.

— Jeg tror det også blir veldig mye morsommere å gjennomføre dette på tandemsykkel, supplerer Aleksander Kvamme fra Hamar.

Undervisningsprosjekt

Mens Kvaase og Gamme tråkker seg nedover i ørkenen, skal skoleelever følge ferden gjennom blogginnlegg og videoer på internett. Foreløpig er 600 elever fra Hamar meldt på det tverrfaglige undervisningsopplegget, som tar for seg forskjellige aspekter langs turen nedover i Afrika.

Gamme oppfordrer også skoleklasser på Sørlandet til å melde interesse.

— Elevene skal hjelpe oss videre gjennom hele ekspedisjonen, ved å svare på spørsmål og lignende. Gjennom det vi publiserer underveis blir undervisningen veldig spennende å følge med på, forteller Aleksander Gamme.

Eventyrerne reiser nedover mot Sahara i slutten av desember.