Se rivningsarbeidet på Berg-senteret i fort film boksen over.

KRISTIANSAND: Carl Berg bygde opprinnelig senteret som bilforretning 1986. Siden den gang har bygget gradvis blitt oppgradert og påbygd. Siste byggetrinn var i 2003 da en dagligvarebutikk ble integrert i handlesenteret. Nå er det kun et åpent anleggsområde igjen.

— Det er jo litt vemodig at det nå er revet, men jeg veldig fornøyd med prosjektet som nå realiseres, sier investor Carl Berg til fvn.no.

Berg har lenge hatt en drøm om å bygge sammen Berg-senteret og Sørlandssenteret. I 15 år har han jobbet for å få dette til. For tre år siden solgte han senteret sitt med tilhørende tomter til Olav Thon, for at eiendomskongen skulle ta prosjektet videre.

— Thon satser enormt på dette prosjektet, og det vil bli et stort løft for hele Sørlandsparken, sier Berg.

Skandinavias største

Olav Thon Gruppen eier nå 50% av Sørlandssenteret. Sammen med Vital Forsikring ASA, som eier de resterende prosentene, planlegges det en utvikling og påbygging av senteret i løpet av en 3 års periode. Først ut er tomten rundt det revne Berg-senteret.

— Vi begynner nå å bygge fra denne siden og fortsetter fortløpende med delåpninger underveis, forteller konserndirektør Øystein Trøseid i Olav Thon Gruppen.

— Det første som vil stå ferdig er senterdelen hvor det gamle Berg-senteret sto. Dette vil stå ferdig til julehandelen i 2011, sier Trøseid.

Når hele bygningsmassen står klar i 2013 vil Sørlandssenteret ha et totalt butikkareal på ca 107.000 kvm. Det blir da blant de aller største kjøpesenterne i Skandinavia.