KRISTIANSAND: Offeret, en 19 år gammel russ, havnet i klammeri med de to ved fyrlykten Bestemor. 19-åringen, som skal ha vært edru, ble dyttet mot et gjerde og deretter slått og sparket.

Slått i hodet med lommelykt

Ifølge dommen fant retten det bevist at 17— og 19-åringen slo og sparket 19-åringen flere ganger i løpet av en periode på minst fem minutter. Slagsmålet endte med at 19-åringen slo offeret i hodet med en flaske som knuste. 17-åringen innrømmet i retten at han etter dette slo 19-åringen i hodet med en lommelykt av metall.

Offeret måtte sy flere kutt i hodet på legevakta etter hendelsen. Under rettssaken fortalte han også at han hadde fått psykiske problemer i ettertid.

— Det var helt forferdelig å oppleve noe slikt som dette. Jeg hadde aldri sett noen av disse, sa det 19-årige offeret under rettssaken.

18-åring frikjent

En 18 år gammel kamerat av de to var tiltalt i samme sak. Han forklarte i retten at han så de to kameratene på bakken, mens 19-åringen sto bøyd over dem. Han tok dermed tak i 19-åringen og holdt ham fast. Retten kom frem til at 18-åringen ikke hadde tatt aktiv del i voldsutøvelsen, og han ble derfor frikjent.

Både 17- og 18-åringen innrømmet voldsutøvelsen i retten. Begge forklarte at de hadde drukket mye alkohol. Ifølge dommen forklarte 17-åringen at han hadde drukket en kasse øl tidligere på kvelden. 19-åringen hadde drukket 11-13 halvlitere pluss noe sprit.

19-åringen som ble slått kjente ingen av de tre tiltalte fra før. I dommen legges det til grunn at voldsutøvelsen skjedde helt uprovosert.

Begge er tidligere straffedømt. De to domfelte mennene må også betale 25.000 kroner i erstatning til offeret.

Tiltalt i annen voldssak

17-åringen ble dømt til 45 dagers samfunnsstraff få dager før episoden på Sjøsanden, noe retten har lagt vekt på som straffeskjerpende. Det ble i samme retning også lagt vekt på at en lommelykt og flaske ble tatt i bruk som slagredskap.

I formildende retning ble det lagt vekt på at han har tilstått forholdet og at han er under 18 år. Retten mener derfor det må reageres med ubetinget fengselsstraff. Av straffen på 120 dager må han sone 60 dager i fengsel.

Det er foreløpig uklart om dommen blir anket.

17-åringen må for øvrig snart møte i retten som tiltalt i en annen voldssak. Sammen med en annen person skal han han ha slått ned en natteravn på Sjøsanden natt til 17. mai.

Ble slått med flaske og lommelykt