KRISTIANSAND: Den 34 år gamle mannen var på vei hjem fra byen da han kastet seg over et tilfeldig offer.

En 26 år gamle kvinne og hennes venninner var på vei hjem over Lundsbroa etter en kveld på byen.

Plutselig ble hun angrepet bakfra av 34-åringen, som uten forvarsel grep tak i henne med begge armene, grep fatt i kvinnens underliv og kløp henne i skrittet med et fast grep.

Kvinnen slo tilbake i ren refleks og traff 34-åringen i hodet.

Da tente mannen på alle plugger og slo tilbake med et hardt svingslag som traff henne over venstre øye.

Gikk på lykkepille

Overfallsmannen ble pågrepet på Lundsida kort tid etter, og gjorde kraftig motstand da politiet ville sette håndjern på ham.

Mens to politimenn holdt 34-åringen ned mot bakken, vred han løs benet og sparket målrettet en mannlig politibetjent i hodet.

Også ved innsettelsen var 34-åringen aggressiv, og skal ha uttalt til politibetjenten: "Hvis jeg får tak i trynet ditt, skal jeg slå det, deretter skal jeg fortsette å slå igjen og igjen og igjen."

På dette punktet er mannen frifunnet, da han har forklart at han sliter med depresjoner og bruker lykkepillen Cipralex daglig. Mannen har også beklaget sterkt det han har forsårsaket.

Dømt til fengsel

Hendelsen inntraff 7. februar i år. I Kristiansand tingrett i går ble mannen dømt for legemsbeskadigelse, vold mot offentlig tjenestemann, samt å ha hindret offentlig tjenestemann i å utføre sin tjeneste.

Mannen er dømt til 90 dagers fengsel, hvorav 30 dager er gjort betinget med en prøvettid på to år.

Mannen er også dømt til å betale erstatning til den 26 år gamle kvinnen han angrep: 1115,— kroner for ødelagte klær og legebehandling.