KRISTIANSAND: — I drillkorpset holder vi oss i god form og i godt humør, smiler Cesilie mens hun instruerer jentene i Vågsbygd skolemusikkorps.

Høsten 1979 meldte hun seg inn i drilltroppen til Slettheia skolemusikkorps som ti år etter slo seg sammen med korpset på Vågsbygd. I 1979 var hun ni år, og øvde intenst gjennom vinteren. Så kunne hun debutere i toget på 17. mai året etter.

Som 15-åring begynte hun som instruktør i tillegg til å drille. – De fleste slutter når de er 18-20 år, men jeg bare fortsatte. Det var jo så gøy, forteller Cesilie som nå instruerer de 17 drilljentene som er i troppen nå. Drilling går visst aldri av moten, her er det stadig pågang.

— Jeg har ikke hjerte til å si nei til noen som har lyst, men som det viser seg ikke helt egner seg som drillpike. De fleste finner ut av det selv om drilling ikke passer for dem, sier hun.

Akkurat nå øver jentene på helgas høstfest i korpset, da skal de vise seg fram for foreldre og andre hva de kan. Da skal de vise at drilljenter så visst kan sjonglere med sine staver til annet enn til korpsmusikk.

— Vi skal ha Michael Jackson-musikk, røper Cesilie.