VENNESLA: Fredag ettermiddag møtte sjåføren (23) til avhør ved lensmannskontoret i Vennesla for å forklare seg om ulykken. Mannen er dypt preget av ulykken.

– Han er naturlig nok preget og har fått oppfølging av sin arbeidsgiver. Dette er en tragedie, sier etterforskningsleder Jon Thomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor, til fvn.no.

Satt fastklemt – Er mannens førerkort beslaglagt?

– På bakgrunn av sakens karakter er førerkortet midlertidig beslaglagt, sier Homme.

Foreløpig har politiet ikke grunnlag for å si hvorvidt 23-åringen har opptrådt kritikkverdig.

Tankvognen mannen kjørte, fikk sleng og traff en personbil ved Kilefjorden like før klokken 19 i går kveld. Mannen (30) som kjørte personbilen ble sittende fastklemt og døde senere av skadene han pådro seg.

Måler friksjonen

Politipatruljene som var på ulykkesstedet i går, fotograferte føreforholdene og teknikere fra Statens vegvesen var i dag på stedet for å måle friksjonen.

– Friksjonsprøvene gjøres for å danne oss et bilde av hvor glatt det har vært. Vi vet ikke når det var brøytet sist, men brøytebilen ble sittende fast i køen etter ulykken, sier Homme.

Det er ikke klart hvor høy fart bilene holdt da ulykken skjedde. Tankbilen skal ha vært tom eller nesten tom da ulykken skjedde. Det er rutinemessig sikret blodprøve av begge bilførerne.