KRISTIANSAND: 21-åringen hadde forklart seg i cirka en time da han bad om en pause. Da var aktor ferdig med sin eksaminering av tiltalte.

— Hun ønsket sex Gutten forklarte at han var på vei hjem fra en restaurant i byen da han hadde stoppet ved vanntårnet på Tinnheia.

TREFTES HER: Ifølge tiltaltes forklaring skal han ha møtt på jenta ved dette vanntårnet like nedenfor blokka i Kobberveien i Tinnheia. (FOTO: ARKIV) Den fornærmede jenta kom syklende forbi, og ropte, hei, til tiltalte. De kom i snakk, og tiltalte fortalte at han ble invitert inn i trappeoppgangen i blokka hvor jenta bodde. Der ønsket hun sex. Trappeoppgangen ble valgt angivelig fordi ”typen til fornærmede lå i leilighetne og sov”, forklarte tiltalte.

Han stilte seg totalt utforstående til forklaringen om voldtekt, og kunne ikke forstå at jenta var påført noen skader i ansiktet. Han hadde ikke sett noe av dette.

Han fortalte retten at han ikke så noen grunn til å forklare politiet at han hadde truffet jenta første gang han var til avhør.

Saken fortsetter under bildet.

STIEN: Kartet viser vanntårnet hvor de to skal ha møttes, og boligblokken hvor voldtekten skal ha skjedd. Tiltalte fikk forlate retten

Den tiltalte 21-åringen orker ikke å følge sin egen sak. Han fikk klokka 11 lov til å forlate rettslokalet etter at han var ferdig med å forklare seg.

Hans forsvarer, Linn Slinning Vassbotn fra Oslo, tok forholdet opp med retten allerede da straffesaken startet.

Han opplyste at han ikke orket å høre på det vitnene og fornærmede skulle fortelle i saken.

21-åringen var tydelig sliten under avhøret, og ba om pause etter at han hadde blitt eksaminert av dommeren og aktor.

Han virket fåmælt i retten, og stadig vekk måtte han minnes om å snakke høyere og tydeligere fordi ikke alle i retten fikk med seg hva han forklarte. Derfor gjentok aktor en del av svarene, og dette reagerte forsvareren på.

Pekte ut tiltalte Ifølge aktors redegjørelse for saken i retten i formiddag pekte den fornærmede ut tiltalte som gjerningsmann på et bilde hun ble vist av 12 personer som var inne til alibisjekk etter voldtekten. I tillegg ble det funnet DNA-materiale i trappeoppgangen som stammer fra tiltalte.

21-åringen nektet straffskyld da straffesaken mot ham startet i Kristiansand tingrett i formiddag.

Tidligere i dag kom den tiltalte til tingretten i Kristiansand eskortert av to politivakter. Mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet i mars og siktet, og senere tiltalt, for voldtekten av kvinnen som bodde i blokka på Tinnheia.

Før retten tok til med forhandlingene, ble det først drøftet om saken skulle gå for lukkede dører. Tingretten bestemte seg for å lukke dørene av hensyn til privatlivets fred, men pressen får anledning til å være tilstede.

**Les også:

— Fengsles for fire nye uker

Vil be om forlenget fengsling

Voldtektssiktet nekter avhør

— Samleiet skjedde frivillig

Pågrepet etter tekniske funn

Passerte voldtektsmannen på vei hjem

Fire navngitte tips

Mangler konkrete tips

Henger opp plakater av voldtektsmann

Jaktet på voldtektsmann i Sverige

Politiet har besøkt 300 boliger

Kartlegger samtlige bevegelser

Vil drøfte sikkerheten etter voldtekt

Naboene livredde etter brutal voldtekt

Politiet advarer publikum

Ung kvinne brutalt overfalt og voldtatt

— Hun er sikker på at det er riktig mann**