I dag starter fellesferien for alvor og da blir det køer på utfartsveiene. For dem som skal ut på veiene fra Oslo og sørover må det påregnes en del køer.

— Trafikkmengden øker fra 13-tiden og holder seg gjerne høyt helt til 19-tiden, sier vaktoperatør Arvid Wahlstrøm ved Vegtrafikksentralen.

Dermed er det ikke så lett å komme seg ut på veiene før køene tar til.

— E6 sør for Oslo mot Svinesund og E18 mot Sørlandet er veiene hvor trykket kommer til å være størst, opplyser Wahlstrøm.

Veiarbeid

På E18 mot Sørlandet har det den siste tiden vært en del veiarbeid som til tider har skapt flaskehalser ved manuell dirigering av trafikken. Dette skal ikke være et problem for trafikantene i dag.

— Det er ikke noe av den slags veiarbeid denne helga. Likevel vil det være mye trafikk og jeg regner med det blir en del køer nedover i Vestfold og Telemark. Kanskje også litt ved innsnevringen etter Drammensbroen, sier vaktoperatør Ole Christian Leerstang ved Vegtrafikksentralen.

- Regn med kø

Selv om det skulle danne seg køer mener vaktoperatør Wahlstrøm det ikke er noe vits for trafikanter å begi seg ut på alternative ruter.

— Litt kø må en regne med på en dag som denne, men ingenting tyder på at det skal bli noe ekstraordinært så lenge ingenting spesielt skjer, sier han.

I dag formiddag fløt trafikken greit på det store utfartsårene.

AFTENPOSTEN / FÆDRELANDSVENNEN