TANGVALL / NY HELLESUND: Aktiviteten ved det gamle verftet er avsluttet og gamle miljøsynder skal fjernes før det kan bli klart for et nytt konferanseanlegg med restaurant og overnattingsmuligheter.

Klokken 12 i dag ble det kristiansandsbaserte arkitektfirmaet Strek arkitekter AS kåret til vinner for det nye prosjektet. Med forslaget ”Verftet” satser arkitektene på å få langt flere enn konferansedeltakerne til å ta det nye anlegget i bruk.

— Vi synes det var kjempegøy å få lov til å lage forslag til anlegget i Ny Hellesund. Det er et veldig spesielt sted og Ny Hellesund er noe som er virkelig viktig for meg, fortalte arkitekt Tor Linge Tønnessen ved Strek Arkitekter, som vant arkitektkonkurransen under pressekonferansen.

Arkitekt Tor Linge Tønnessen og eier Rune Torsøe strålte under pressekonferansen. Foto: Vegard Nekstad. Bygget vil bli noe høyere enn dagens verft, men ikke større i utstrekning.

— Overnattingsbyggene har vi foreslått å gi en hovedform som ligner noen av de mange tradisjonelle lagerbygningene langs kysten. Det blir dermed en toetasjers bygning med loft, sa Tønnesen på pressekonferansen.

Det er Rune Torsøe og Jarle Tjelland i firmaet Camus Eiendom AS som har kjøpt den gamle verftstomta og i løpet av de kommende månedene skal det nye anlegget behandles i kommunen. Firmaet skal nå søke om tillatelse å sette opp anlegget i Søgne, og jobber samtidig med et tilsvarende prosjekt i Kragerø.

Til fvn.no sier de at de neste månedene går bort i bort i byråkrati, og at byggetiden på prosjektet deretter vil bli 16 – 18 måneder.

Disse kravene stilte Campus Eiendom til arkitektselskapet:

  • Konferansesenter med kapasitet for minst 50 deltakere

  • Restaurant med kapasitet for 50 gjester innendørs og 100 gjester utendørs

  • Restauranten skal også kunne brukes som konferansesal

  • Minst 25 leiligheter som kan deles i to boenheter.