GRIMSTAD: — Nå er det to grunneiere og et par medhjelpere som driver slukning på Stalleland. Disse har overtatt vaktholdet, og vil etterslukke så lenge det er nødvendig, opplyser beredskapsleder i brannvesenet i Grimstad, Kai Ommundsen, til fvn.no.

Tirsdag ettermiddag ved 15-tiden fikk brannvesenet i Grimstad melding om at det brant på Stalleland omkring 20 kilometer fra sentrum av byen.

I lang tid var det svært dramatisk ettersom vinden blåste med stor styrke i retning mot bebyggelse. En periode fryktet man at det tidligere skolehuset skulle bli flammenes rov. Det brant så nærme som 15-20 meter fra den ombygde boligen.

— Vi var heldig som fikk melding om brannen så tidlig. Dermed fikk ikke brannen utvikle seg til det man nå ser på Mykland i Froland. Hadde vi ikke oppdaget brannen så tidlig villle det mest sannsynlig sett svært annerledes ut, sier Ommundsen.

Et stort brannkorps jobbet iherdig med å slukke flammene tirsdag kveld og natt til onsdag. Ommundsen sier det har vært brannfolk på stedet i et helt døgn før grunneier overtok ansvaret.

Etter å ha hvilt litt på dagtid onsdag er sju brannfolk fra Grimstad onsdag kveld på vei for å hjelpe til på brannen i Froland.