FROLAND: — Dette er helt uvirkelig. Jeg lovet meg selv at jeg ikke skulle grine, men ¿

Øynene til Synnøve Snekkerbakken (56) blir fuktige når hun ser ut over det som var familiens avkoblingssted. Det er knapt noe igjen. Lukta av brent skog svir i nesen. Synet gjør inntrykk.

— Det der er restene etter doen, sier Knut (77) og peker.

Man kan knapt se hva som har vært der.

Ekteparet begynner å grave i ruinene etter rester av ting som kan ha overlevd brannen. Synnøve plukker opp et par tallerkener. Knut forteller om fiskeutstyret han fikk til 70-årsdagen.

Alt er ødelagt.

— Hadde jeg ikke hatt mannen min nå, hadde det vært ille og troen, troen har hjulpet oss enormt, sier Synnøve.

Støtten fra familie og venner har også vært uvurderlig.

— Det her var jo stedet vårt. Vi var her sommer som vinter og er blitt utrolig glad i det, sier Synnøve.

Onsdag fikk de vite at familiens hytte var brent ned til grunnen. Hyttenabo Pål Storvoll stod midt ruinene på tv-nyhetene, og bildene viste alt. Litt tidligere hadde Synnøve fått en telefon fra butikkeieren på Joker i Mykland om at hytta deres gjennom åtte år var brent ned til grunnen. I går kveld dro altså hun og mannen til hytta for første gang for å se ruinene med egne øyne. Det ble et svært følelsesladd gjensyn.

— Planen var å dra opp flere av hyttenaboene i sammen. Tanken på å dra opp alene fristet ikke, men det hjelper å få følge av dere, sier familien Snekkerbakken og sikter til Fædrelandsvennens utsendte.

Med seg har paret flere bilder av hytta slik den så ut før brannen. I løpet av et par år vil familien bygge hytta opp igjen.

— Det her er stedet vårt, vi er knyttet til det, og har så mange gode minner herfra, avslutter Synnøve Snekkerbakken.