FARSUND: Lørdag ettermiddag barket to ungdomsgjenger sammen i et voldsomt slagsmål på Fjellestad, to kilometer unna Farsund sentrum.

I tumultene som oppstod skal det ha blitt benyttet både stokker og stein. Flere skal ha blitt skadet, men verst gikk det utover en 16 år gammel gutt, som ble sendt til Stavanger universitetssykehus med luftambulanse. 16-åringen skal ha vært bevisstløs da ambulansen kom til stedet. Ifølge politiet fikk de andre kun ubetydelige skader.

Les også: 16-åring skadet i slåsskamp

Konstituert lensmann i Farsund, Jens Seland, opplyser mandag at skadene til 16-åringen er mindre alvorlige enn først antatt.

— Utifra skadeomfanget ser det ut til å dreie seg om en legemsfornærmelse, og ikke en legemsbeskadigelse, sier Seland.

Politiet opplyste lørdag at 16-åringen ble slått med et hageredskap, men ifølge vitner på stedet skal han ha blitt slått med håndtaket til en kniv.

— Det kan tyde på at det har vært brukt diverse gjenstander, men foreløpig kan vi ikke fastlå hvilke, sier Seland, som opplyser at ingen gjenstander er beslaglagt av politiet.

Har kranglet i lengre tid

Etter det fvn.no kjenner til oppsto slåsskampen inne i et bolighus på Fjellestad, hvor det bor fire-fem afghanere og en tsjetsjener.

Afghanerne skal i lengre tid ha vært redde for tsjetseneren, som ifølge afghanerne har oppført seg truende ved flere anledninger. Beboerne i huset skal flere ganger ha begynt å krangle etter at tsjetstjeneren har nektet å bidra i husarbeidet.

Masseslagsmålet lørdag skal ha oppstått etter at tsjetsjeneren slo til en av samboerne sine inne i huset på grunn av en bagatell. Situasjonen eskalerte, og endte med masseslagsmål på utsiden av boligen.

Ifølge Seland har politiet en god oversikt over hendelsesforløpet.

— I alt har 10-15 personer vært implisert på ulike måter. Nå jobber vi med å finne ut hva som faktisk har skjedd, og vil fortsette etterforskningen i morgen, sier han.

Klokken 15 mandag ettermiddag var ingen pågrepet i saken. Ifølge Seland skal ingen av de involverte være kjent for politiet fra før.