Høgmo vraket bærebjelkene

Baku (NTB): Per-Mathias Høgmo rakk å få Joshua King spilleklar, men vraker to av sine mest betrodde menn i skjebnemøtet mot Aserbajdsjan.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Verken Stefan Johansen eller Alexander Tettey er å finne i Norges startoppstilling. Johansen har knapt spilt for Fulham etter overgangen fra Celtic. Vrakingen av Tettey, som var Norges beste mann i EM-kvaliken, er mest spesiell. Tettey ville fredag ikke gi noen lovnader om at han fullfører VM-kvalifiseringen. Norwich-spilleren har tidligere antydet at han vurderte å gi seg etter smellen mot Ungarn.

Rune Almenning Jarstein står som ventet i mål. Foran ham skal Jonas Svensson, Stefan Strandberg og Even Hovland sammen med Haitam Aleesami holde forsvaret kompakt. Det blir spennende å se hvor fri rolle Aleesami får. Han har imponert for italienske Palermo i høst, men da gjerne som vingback.

Midtbanen består av Pål André Helland, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Per Ciljan Skjelbred og Adama Diomande. Spesielt sistnevnte har vært god på trening. King spiller alene i angrep. Han har slitt med leggskade, men rakk så vidt å bli kampklar.

Offensivt vil Norge spille 4-3-3, men i forsvar blir det en femmer på midtbanen, hvorav hele fire av dem er trøndere med fortid i Rosenborg. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sport